Vrijdag 28 juni 2019

Tooele – Elko

ELKO actuele weer

In Tooele genieten we van een fantastisch ontbijt: er is volkorenbrood. Bovendien zijn de medewerksters zo gedienstig ze bieden aan omelet of wafels te maken. We kunnen zelf de ingrediënten uitkiezen. Dat is een heerlijk begin van de dag.

We vertrekken en al snel zien we naast de weg de eerste ‘zout’ bermen. De weg voert ons naar de Bonneville Salt Flats. Onderweg worden de zoutvlaktes steeds groter. Ook zien we de bekende ronde bergen zout (die kennen we nog van Bonaire). Her en der zien we ook diepe bandensporen van auto’s die vanaf de weg de zoutvlakte opgereden zijn, ook al is dat verboden.

Bij de Bonneville Salt Flats stoppen we en we lopen de zoutvlakte op. Het is een raar gezicht. Het knarst onder je voeten, maar ook ligt er soms nog water op het zout. Het is een drabbig gedoe, vergelijkbaar met de natte drab na een sneeuwbui. De temperatuur is heerlijk, mede omdat er veel wind staat. We maken er een ruime pauze van. Wat later rijden we nog richting DE plek waar de startbaan begint van de snelheidsrecords die daar worden gereden in wel heel bijzondere vervoermiddelen. Wil je hierover meer lezen, zie de links.

salt_3565
band_3567
bsf_2669
bsf_2663
bsf_3578
bsf_2682
bsf_2677
sp_3580
last_2683
truck_2685
truck_2684
lunch_2687
snow_4858
odeh_4863
odeh_4862
previous arrow
 
next arrow

We steken de grens over van Utah naar Nevada. En dus gaat de klok een uur terug. Weer een uur meer vakantie 😀

Elko is een redelijk grote plaats en dus tijd om boodschappen te doen. Het hotel heeft de beschikking over een zwembad en een redelijk uitgeruste gym. Daar ga ik naar toe om even te trainen. Jos kijkt ondertussen de vrije training van Max voor de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring.

We eten bij een Libanees: Odeh’s Restaurant. De eigenaar en de bediening zijn bijzonder vriendelijk en geven goede uitleg bij de diverse gerechten die je kunt bestellen. We eten dan ook heerlijk en het gebruik van de bijzondere kruiden(mixen) brengt me op het idee om daar thuis ook eens mee aan de slag te gaan. In Leeuwarden is niet echt een Mediteraans/Noord Afrikaans restaurant. Je komt dan al gauw bij Balkan of Turks terecht en daar staan toch op NL aangepaste gerechten op de kaart. Hoe dan ook, we besluiten hier de maaltijd met een pittig kopje Arabische koffie en een klein stukje baklava. Die hebben ze in 2 smaken: met walnoot en met pistache. We proberen van beide. Jammie!!

Best Western Elko Inn, Elko, NV

Plaats een reactie