Gallatin Gateway
De dag begint grijs en met regen. De voorspellingen geven aan dat het waarschijnlijk in de loop van de middag iets beter wordt. Dus we houden maar even een makkelijke zondagmorgen, zetten de verwarming een tandje hoger en sudderen met ontbijt en koffie door tot lunchtijd. Wel heerlijk dat we in zo’n knusse houten blokhut zitten, heel sfeervol. Tijd genoeg om aan de blog te werken.
Laat ik beginnen met de vrijetijdsbesteding alhier. En in de top tien staat Fly Fishing. Dat gebeurt in snelstromend water. Dat is hier veel voorhanden. En Gallatin River is dan ook een van de top bestemmingen. In principe kan er het hele jaar door gevist worden maar het seizoen is het voorjaar tot ver in de zomer. Onderweg zie je de mannen (maar ook af en toe een vrouw) in grote rubberbroeken en laarzen in de rivier staan te hengelen. En wat vangt men dan zoal: forel en regenboogforel. Je zou dan ook verwachten dat dit op de meeste menukaarten staat. Maar nee, dat is niet het geval. Vaak komt het niet verder dan zalm. In Gardiner was er forel (trout) en we hebben dan ook beiden trout gegeten.
Dan zijn we bij het onderwerp eten: dat wordt hier veel en vaak gedaan. Waar je ook maar komt je kunt er bijna altijd wel eten: uitgebreid of een snack, maar voedsel is er in overvloed. Het meest wat je op de menukaart tegenkomt zijn burgers in alle soorten en maten. En hier in de omgeving ook veel steak. Dat zijn over het algemeen geen kleine stukjes vlees.
Wat een goede gewoonte is, is het schenken van water. Moet je er in Nederland vaak om vragen, hier niet hoor. Zodra je plaats hebt genomen aan het tafeltje dat je is toegewezen komt men direct met grote (meestal plastic) glazen met een schep ijsklonten en water. Het wordt ook steeds bijgevuld. Dat is met koffie ook zo. Ze blijven na-schenken.
Maar genoeg algemene informatie. Begin van de middag begint het buiten iets lichter te worden en we maken plannen om naar buiten te gaan. We besluiten om naar Bozeman te rijden. We duiken een Mall (winkelcentrum) in en al gauw vindt Jos een Apple-shop om een aankoop te doen. De gebruikelijke boodschappen (fruit, water, salades voor de dag van morgen) halen we bij de Safeway. Daarna lopen we Main Street in. Het is een gezellige hoofdstraat met mooie winkels en zelfs hier en daar een terras. Maar vanwege het weer zit er niemand buiten. Ook de lokale bevolking vindt het opmerkelijk dat het weer zo tegenvalt. Normaal is het veel warmer. Maar vandaag komt de temperatuur in de ochtend niet boven de 14 graden en vanmiddag haalt het amper de 17.
We stappen binnen bij ‘Ted’s Montana Grill‘ – dat is gevestigd in The Baxter Hotel – om een hapje te eten. Het is een gezellige gelegenheid en drukbezocht. De sfeer is een beetje als in de tv-serie ‘Cheers’: een grote bar waar men omheen zit en aan de buitenrand de eettafels. We eten voor het eerst in ons leven een prima klaargemaakt stukje bizonvlees. Als afsluiter sharen we een cheesecake met raspberry-saus met daarbij een kop koffie. Een mooi einde van de wat trieste dag. Laten we hopen dat het weer morgen beter wordt.
Hi Jos en Erna, wat maken jullie veel mee! Al die indrukken vastleggen in een dagelijkse blog met mooie foto’s is een goed idee. Als je weer thuis bent zal dat waardevol zijn.
In Nederland is er momenteel een hittegolf, ook niet echt lekker. Vandaag gaat het tot 37 graden en ben ik blij dat ik mag werken in een omgeving met airco!
Blijf lekker genieten en mooie verhalen en foto’s sturen
Groet Marieke en DerkJan
Hi DJ en Marieke,
We hebben begrepen dat het serieus warm is in NL. Hier is het ook warm, we zitten nu in Idaho (aan de andere kant van de Rockies) en gaan richting woestijn (zal ook wel warm zijn…). We blijven doorgaan met schrijven en foto’s maken. Vandaag (dinsdag) weer een prachtige tocht gemaakt door een heel bijzonder landschap. Je ziet het vanzelf verschijnen.
Blijf goed water drinken en tot gauw!